«ΠΕΡΑΣΕ» Η ΜΕΛΕΤΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΥΚΛΙΚΟ ΚΟΜΒΟ ΣΤΗΝ ΑΡΤΑ -ΑΜΦΙΣΒΗΤΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟΥΣ «ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ ΗΠΕΙΡΟΥ»

Η Επιτροπή Περιβάλλοντος της Περιφέρειας Ηπείρου έδωσε, κατά πλειοψηφία, το πράσινο φως για το έργο «Κατασκευή κυκλικού κόμβου επί της Ε.Ο Αθηνών – Ιωαννίνων στο ύψος της οδού Ελ. Βενιζέλου στην πόλη της Άρτας».

Το θέμα είχε πάρει τον χαρακτήρα του κατεπείγοντος στην Επιτροπή Περιβάλλοντος της περιφέρειας Ηπείρου, γιατί ο δήμος Αρταίων έχει ήδη λάβει όλες τις εγκρίσεις που είναι απαραίτητες και έμενε μόνο αυτή η γνωμοδότηση για να υποβληθεί  η ένταξη του έργου στο ΠΕΠ Ηπείρου.

Η παράταξη «Λαϊκή Συσπείρωση», με υπόμνημά της στο προεδρείο ζητά από τον πρόεδρο της Επιτροπής να εισηγηθεί προς τον περιφερειάρχη την έκδοση παράτασης της συγκεκριμένης πρόσκλησης του Ε.Π Ήπειρος, για να προλάβει ο δήμος Αρταίων και όποιος άλλος δήμος το επιθυμεί, να καταθέσει πλήρη φάκελο για χρηματοδότηση των έργων του από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ήπειρος».

Ενδιαφέρον είχε και η παρέμβαση του επικεφαλής της παράταξης «Ορίζοντες Ηπείρου» Σπ. Ριζόπουλου, ο οποίος ήταν αρνητικός συνολικά στα έργα αυτά, υπογραμμίζοντας ότι εντάσσονται στο πλαίσιο εξυπηρέτησης και ενίσχυσης της σχέσης της Περιφέρειας με άλλα συμφέροντα και έτσι ψήφισε «παρών».