Η Αρτα στο βαθυ κοκκινο.. Τι σημαινει αυτο;

Τα νέα μέτρα, όπως ανακοινώθηκαν στις 3 Μαρτίου 2021, βρίσκουν την Ήπειρο διχασμένη. Στο κόκκινο τα Ιωάννινα και η Πρέβεζα  και στο βαθύ κόκκινο η Άρτα και η Ηγουμενίτσα.

Από τις έξι το πρωί στις 4/3 έως 16/3  ξεκινάνε να ισχύουν οι αλλαγές που αφορούν στις μετακινήσεις. Απαγόρευση κυκλοφορίας για τους  Νομούς Ιωαννίνων και Πρέβεζας από τις εννέα το βράδυ ως τις πέντε το πρωί, ενώ για τους Νομούς Άρτας και Θεσπρωτίας από τις επτά το απόγευμα ως τις πέντε το πρωί.

Στον νομό Άρτας και Θεσπρωτίας αναστέλλονται οι θρησκευτικές τελετές,  γάμοι και μνημόσυνα ενώ επιτρέπονται κηδείες με ανώτατο αριθμό τα εννέα άτομα.

Τα Λύκεια στους Νομούς Ιωαννίνων και Πρέβεζας θα λειτουργήσουν με τηλεκπαίδευση  ενώ τα Νηπιαγωγεία, Δημοτικά και Γυμνάσια δια ζώσης.

Στους Νομούς Άρτας και Θεσπρωτίας όλα τα σχολεία θα λειτουργούν με τηλεκπαίδευση.

Στους Νομούς Ιωαννίνων και Πρέβεζας η αγορά θα λειτουργεί μόνο μέσω ηλεκτρονικής ή τηλεφωνικής παραγγελίας για παραλαβή εκτός καταστήματος (click away), ενώ οι επιχειρήσεις πώλησης υποδημάτων, ενδυμάτων και βιβλιοχαρτοπωλείων θα λειτουργούν με ηλεκτρονικό ή τηλεφωνικό ραντεβού (click inside). Τα κομμωτήρια θα συνεχίσουν να λειτουργούν με ραντεβού.

Αντίθετα στους Νομούς Άρτας και Θεσπρωτίας η αγορά και τα κομμωτήρια κλείνουν εντελώς.