Σύμφωνη με τα πρόστιμα σε όποιον « παραβιάζει τους κανόνες της αγοράς και δρα εις βάρος των καταναλωτών» δήλωσε η Αντιπρόεδρος της ΒτΕ σε ερώτηση της δημοσιογράφου, με την προϋπόθεση ότι κάτι τέτοιο θα γίνει πράξη: «Υπάρχει μία πορεία μέχρι την είσπραξη, την ενδεχόμενη είσπραξη προστίμων, δικαστική, λόγω ενστάσεων κλπ. Δεν αρκεί λοιπόν αν είναι μια συμβολική κίνηση. Επομένως αν δεν γενικευτούν οι ρυθμιστικές παρεμβάσεις της κυβέρνησης στην αγορά, αν αυτό δεν γίνει με νομοθετικά μέτρα, με μέτρα τα οποία όντως να αντιμετωπίζουν την αισχροκέρδεια, τότε δε μένει παρά να είναι ένα πυροτέχνημα», υπογράμμισε θυμίζοντας παράλληλα την εδώ και πολύ καιρό κρούση του κώδωνα από μέρους της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης για την αισχροκέρδεια και την καλπάζουσα ακρίβεια, χωρίς όμως την παραμικρή ανταπόκριση από την κυβέρνηση.
Στη συζήτηση που ακολούθησε για το καταναλωτικό μποϊκοτάζ, η Όλγα Γεροβασίλη έκανε λόγο για το υψηλό κριτήριο των πολιτών ως καταναλωτών, τη δύναμη την οποία διαθέτουν και τη σημασία που έχει να την χρησιμοποιούν, ιδανικά και ως οργανωμένο κίνημα: «Οι καταναλωτές εντοπίζουν και αλλού προβλήματα κι όχι μόνο σε αυτές τις εταιρείες που επέλεξε ο Υπουργός να ελέγξει. Είναι σε θέση να ελέγχουν καθημερινά με κίνητρο την αγωνία με την οποία φτάνουν σήμερα οι πολίτες στο σούπερ μάρκετ προκειμένου να μπορέσουν να αγοράσουν τα στοιχειώδη, στα οποία έχει πλέον περιοριστεί η κοινωνική πλειοψηφία. Έχει σημασία να υπάρξει και στη χώρα μας ένα οργανωμένο κίνημα καταναλωτών διότι η δύναμη για όλα βρίσκεται πάντα στο χέρι των πολιτών»
Στη συνέχεια, σχετικά με τη φορολόγηση των ελ επαγγελματιών στο νέο νομοσχέδιο της κυβέρνησης η βουλευτής Άρτας υπήρξε επικριτική ως προς τα διαφορετικά μέτρα τα σταθμά που χρησιμοποιεί η κυβέρνηση αναφορικά με τη φοροδιαφυγή και φοροαποφυγή αλλά και ως προς την αδυναμία και ανεπάρκειά της να τα αντιμετωπίσει. Συγκεκριμένα, υπενθύμισε ότι «τα υπερκέρδη της περιόδου της πανδημίας αλλά και μέχρι σήμερα των εταιριών ενέργειας δεν αντιμετωπίστηκαν! Επιπροσθέτως το να έρχεται σήμερα με τεκμήρια -με όλα αυτά τα βήματα που λέει η κυβέρνηση ότι έχουν συμβεί στο ψηφιακό κράτος, με όλα τα δεδομένα που μπορούν να συλλέγονται- αν αυτό δεν είναι ομολογία αποτυχίας διαχείρισης του κρισιμότερου θέματος στην ελληνική οικονομία, δηλαδή αδυναμία πάταξης ή αντιμετώπισης ή ελαχιστοποίησης της φοροδιαφυγής, τότε τι άλλο είναι;»
Αναγνωρίζοντας μεν ότι ανάμεσα στους δηλώνοντες μηδενικό εισόδημα υπάρχουν ενδεχομένως και φοροφυγάδες, η Όλγα Γεροβασίλη αναφέρθηκε, από προσωπική εμπειρία, στο παράδειγμα του καφενείου σε χωριό λέγοντας χαρακτηριστικά ότι οι άνθρωποι «κλαίνε» καθώς δεν διαθέτουν αυτό το εισόδημα. «Σε αυτούς τους ανθρώπους με το τεράστιο κοινωνικό πρόβλημα μετά τη διάρρηξη της κοινωνικής συνοχής που έχει συμβεί για διάφορους λόγους, τι απαντάει η κυβέρνηση; Δηλαδή τι λέει σε αυτούς τους ανθρώπους, που δεν είναι λίγοι ανά την Ελλάδα, που δεν αντέχουν την επιβάρυνση των 1400 ευρώ; Δε νοείται να χαρίζονται χρέη σε αυτούς που φοροδιαφεύγουν αλλά επίσης δε νοείται ένα φορολογικό σύστημα που βασίζεται στην αρχή ότι μαζί με τα ξερά καίγονται και τα χλωρά».
Σημεία συνέντευξης της Όλγας Γεροβασίλη, Δ’ Αντιπροέδρου της ΒτΕ και βουλευτή Άρτας ΣΥΡΙΖΑ –ΠΣ, στον Ρ/Σ REAL FM και στην Κάτια Μακρή