ΆΡΤΑ: ΣΕ ΕΞΕΛΙΞΗ ΑΠΟΧΕΤΕΥΤΙΚΑ ΕΡΓΑ 5,5 ΕΚ. ΕΥΡΩ

Ξεκίνησε το έργο που υλοποιεί η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης Άρτας (Δ.Ε.Υ.Α.Α.) και αφορά την κατασκευή αποχέτευσης ακαθάρτων και στην περιοχή της Λιμίνης,

Ο συνολικός προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται σε 5,5 εκατομμύρια ευρώ, (περιλαμβάνονται οι περιοχές Αγίας Τριάδας Κεραματών και του Γλυκορίζου) με χρηματοδότηση από το πρόγραμμα ΠΕΠ ΗΠΕΙΡΟΥ και πόρους της ΔΕΥΑΑ.

Το δίκτυο της Λιμίνης, είναι συνολικού μήκους 8χλμ και ειδικότερα, 4 χιλιόμετρα βαρυτικού δικτύου και αλλά 4 χιλιόμετρα δικτυού υπό πίεση, από το αντλιοστάσιο του οικισμού έως τον αποδεκτή (φρεάτιο Αγίους Αναργύρους Άρτας).

Το νέο αποχετευτικό δίκτυο έρχεται να δώσει λύση στην αποτελεσματική διαχείριση των υδατικών πόρων και την σωστή διαχείριση των ακαθάρτων.

«Πρόκειται για ένα σημαντικό έργο για την περιοχή της Λιμίνης, ένα χρόνιο αίτημα των κατοίκων μια δέσμευση μας, η οποία και υλοποιείται καθώς η περιοχή δεν διέθετε δικό της αποχετευτικό δίκτυο. Πλέον δημιουργούμε ένα σύγχρονο και επαρκές δίκτυο αποχέτευσης, το οποίο θα δώσει λύση στην αποτελεσματική διαχείριση των υδατικών πόρων και την σωστή διαχείριση των ακαθάρτων.

Το σύγχρονο αποχετευτικό δίκτυο συνολικού μήκους 8 χλμ είναι μια υποδομή που εξυπηρετεί εξίσου όλες τις ανάγκες τη δημόσιας υγείας και τις συνθήκες της ποιότητας  ζωής των κατοίκων της Λιμίνης» δήλωσε ο Δήμαρχος Αρταίων και Πρόεδρος της ΔΕΥΑΑ Χρήστος Τσιρογιάννης.