ΑΡΤΑ-ΦΩΤΙΑ: ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Τρία ήταν τα μέτωπα φωτιάς στην Ήπειρο τις τελευταίες ώρες, τα οποία βρίσκονται πλέον σε ύφεση. Το ένα στον κάμπο της Άρτας, το οποίο έχει τεθεί υπό έλεγχο, αφού νωρίτερα είχαν εκκενωθεί προληπτικά ο οικισμός στο Μύτικα και στη συνέχεια και ο οικισμός στο Απόμερο. Οι κάτοικοι των χωριών μεταφέρθηκαν σε αίθουσες του Δήμου Αρταίων και έλαβαν τις πρώτες βοήθειες, όπου ήταν απαραίτητο. Στην περιοχή πραγματοποιήθηκαν ρίψεις από δύο αεροσκάφη Πετζετέλ.

Τα άλλα μέτωπα ήταν στους Πάδες Κόνιτσας (εκεί η φωτιά εξακολουθεί να καίει, χωρίς να έχει καταστεί απειλητική) και στην πλαγιά του Μιτσικελίου πάνω από τα χωριά Καλουτά και Δίκορφο Ζαγορίου (η φωτιά έχει κατεύθυνση την κορυφογραμμή).

Την περιοχή επισκέφθηκε και ο Περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέκος Καχριμάνης.

Δυνάμεις της Πυροσβεστικής, της Αστυνομίας αλλά και εθελοντές συνεχίζουν να περιπολούν στις περιοχές για λόγους ασφαλείας.

Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Αρταίων, κ. Τσιρογιάννης, δήλωσε ότι η επιτήρηση θα συνεχιστεί με κάθε μέσο.

Πιο αναλυτικά είπε: «Όλα τα οχήματα (υδροφόρες, μηχανήματα έργου κ.α) της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Αρταίων, έφτασαν από την πρώτη στιγμή για να συνδράμουν στη μεγάλη προσπάθεια περιορισμού και κατάσβεσης της πυρκαγιάς που ξέσπασε από νωρίς το μεσημέρι  στο Καλογερικό Άρτας. Λόγω των δυνατών ανέμων που έπνεαν στην περιοχή, η φωτιά πήρε μεγάλες διαστάσεις και πλησίασε τα πρώτα σπίτια στον οικισμό του Μύτικα, με αποτέλεσμα να εκκενωθεί τμήμα του οικισμού μετά από εντολή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας. Επίσης, εντολή δόθηκε να εκκενωθεί προληπτικά και ο οικισμός Απομέρου. Οι κάτοικοι των περιοχών μεταφέρθηκαν σε κλιματιζόμενες αίθουσες του Δήμου, όπου τους παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες από τα στελέχη της βοήθειας στο σπίτι, ενώ όσοι χρειάστηκαν, μεταφέρθηκαν στο Νοσοκομείο Άρτας. Είναι αυτονόητο ότι όλες οι δυνάμεις είναι δίπλα σε κάθε περιοχή, η Περιφέρεια, η Πυροσβεστική , η Ελληνική και η Δημοτική Αστυνομία, η ΔΟΑΚ, η ΛΕΦΕΔ, οι εθελοντές, οι ιδιώτες με μισθωμένα οχήματα από το Δήμο.»