Άρτα - Τα RΟCΚ µπαρακια της πολης

Κουρδιστό  πορτοκάλι

Εδώ οι beliebers είναι υπό διωγµό, ο ουρανός είναι κόκκινος και το στενό της Αλεξοπούλου πιο σκοτεινό. Εδώ καθώς περπατάς, εµφανίζεται µπροστά σου το παλαιότερο ροκ στέκι της πόλης µε τους δικούς του κανόνες. Το λατρεύεις από την πρώτη κιόλας µέρα που µπαίνεις µέσα και αισθάνεσαι µε µιας µέλος αυτής της θεοπάλαβης και ζεστής ροκ παρέας. Το κλίµα οικογενειακό και οι θαµώνες έτοιµοι να ακούσουν κάθε σου σκέψη, να κλάψουν, να γελάσουν και να τραγουδήσουν µαζί σου. Οι τοίχοι όµως τα µαρτυρούν καλύτερα, καθώς υπήρξαν και υπάρχουν τόσα χρόνια αυτόπτες µάρτυρες στα ατελείωτα ξενύχτια υπό τους ήχους της ελληνικής και όχι µόνο ροκ σκηνής και στα φοβερά live που άφησαν εποχή! Με άλλα λόγια it’s only rock n’ roll, but i like it!

 

CULT

Μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας ξεπροβάλλει στην Πριοβόλου ένα ροκ γκέτο για ανήσυχα πνεύµατα. Πρόκειται για ένα σηµείο της πόλης που αποτελεί πραγµατικά έναν ζωντανό οργανισµό, µε τη µικρή ψαραγορά να ανοίγει τις πόρτες της το πρωί, φίλοι και γνωστοί να καληµερίζονται φωναχτά και το βράδυ hard rock και metal ήχοι να σου ξεσηκώνουν το µυαλό. Αυτή η ζωντάνια δύσκολα σε αφήνει ασυγκίνητο! Ειδικά όσο βραδιάζει, σε παρασέρνει σε µοναδικά και εθιστικά ροκ ταξίδια, σου ξυπνά µνήµες από το παρελθόν και σε κάνει να αισθάνεσαι ότι όλα µπορούν να συµβούν. Αυτό το πιο cult bar σε προσκαλεί να µπεις, να πιεις µια µπύρα και να περπατήσεις στα πιο κολασµένα ροκ µονοπάτια. Τότε η µία µπύρα θα γίνει δύο, τρεις και βάλε...κι εσύ ασυναίσθητα θα τραγουδάς το I’ve got to rock to stay alive!

 

 Κάποτε

Το κέντρο είναι η ποικιλία των αισθήσεων. Χαζεύεις µαγαζιά που ξεφυτρώνουν το ένα δίπλα στο άλλο στη γραφική πλακόστρωτη αγορά, µπαλκόνια, παλιά σπίτια µε σκαλιστές κολόνες, τύπους µε τζίβες και µακριά µαλλιά και τότε είναι που πέφτεις πάνω σε ένα παλιό νεοκλασικό που εδώ και χρόνια έχει τον χαρακτήρα του ροκ σπιτιού της πόλης. Ανεβαίνοντας την περίφηµη ξύλινη σκάλα του το µέρος σε στοιχειώνει και σε αιχµαλωτίζει ταυτόχρονα. Η θέα τόσο του ορίζοντα από τη µια όσο και της πόλης από την άλλη σε συνεπαίρνει. Με ήχους heavy metal, garage, punk, stoner, grunge, indie rock και όχι µόνο...χάνεσαι και στροβιλίζεσαι σε µία ατµόσφαιρα βγαλµένη από τους πιο γλυκούς εφιάλτες...

 

Της Χριστίνας Μπαρτζώη

Ετικέτες