Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΦΡΕΝΤΟ ΑΝΩΤΕΡΟΣ ΤΟΥ ΙΤΑΛΙΚΟΥ ΚΑΠΟΥΤΣΙΝΟ!

 Γνωστή ιστοσελίδα που ασχολείται με κατατάξεις φαγητών και ροφημάτων, δημοσίευσε μια λίστα με τους καφέδες που έχουν την καλύτερη βαθμολογία από το κοινό. Οι συγκεκριμένες λίστες βασίζονται στις αξιολογήσεις του κοινού. 
Ο πιο δημοφιλής καφές στην Ελλάδα φαίνεται πως έχει μεγάλη απήχηση και σε άλλες χώρες, μιας και ο freddo espresso είναι στην θέση νούμερο 3, ενώ λίγο πίσω του είναι το «αδερφάκι» του, ο freddo capuccino. Η ελληνική παρουσία στους καφέδες δεν σταματά εκεί όμως καθώς στο «9» έχουμε τον φραπέ.
Στην πρώτη δεκάδα, η Ιταλία έχει δύο εκπροσωπήσεις με τον πατροπαράδοτο capuccino στο «6» και τον espresso ristretto στο «8». Και όπως γράφει το δημοφιλέστερο σχόλιο στην ανάρτηση: «Οι Ιταλοί θα εκνευριστούν πολύ!».
Στην κορυφή της λίστας είναι ο κουβανέζικος εσπρέσο. Ένας προ -ζαχαρούχος τύπος εσπρέσο που προέρχεται από την Κούβα και είναι γνωστός ως café Cubano και συχνά αναφέρεται ως κουβανέζικος εσπρέσο, κουβανέζικος καφές, κουβανέζικο pull ή κουβανέζικο σφηνάκι. Αν και κατέχει μοναδικό καθεστώς στην Κούβα, όπου παραδοσιακά αποτελεί το βασικό κοινωνικό και πολιτιστικό ποτό, ο κουβανέζικος εσπρέσο είναι επίσης πολύ δημοφιλής και ευρέως διαθέσιμος σε όλη τη Λατινική Αμερική και τη Φλόριντα.

Η μεγάλη έκπληξη όμως είναι στην δεύτερη θέση όπου βρίσκεται ο ινδικός καφές φίλτρου. Eίναι μια τεχνική παρασκευής κατά την οποία ο καφές παρασκευάζεται με τη χρήση ενός ειδικού φίλτρου. Αυτό το φίλτρο αποτελείται από δύο θαλάμους - τον επάνω με διάτρητο πυθμένα που χρησιμοποιείται για να κρατά τον αλεσμένο καφέ και τον κάτω στον οποίο στάζει αργά ο ζυμωμένος καφές.