ΚΑΙΡΟΣ -ΑΡΝΑΟΥΤΟΓΛΟΥ: ΈΡΧΕΤΑΙ «ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΗ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑΚΗ ΤΡΑΜΠΑΛΑ» ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ

Την επόμενη εβδομάδα, ανάμεσα σε Δευτέρα και Τρίτη ο μετεωρολόγος Σάκης Αρναούτογλου μιλά για μία «εντυπωσιακή θερμοκρασιακή τραμπάλα».

ΝΟΤΙΑΔΕΣ ΚΑΙ ΒΡΟΧΗ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ, ΔΥΝΑΤΟΣ ΒΟΡΙΑΣ ΚΑΙ ΚΡΥΟ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ

Στην Άρτα η Κυριακή 6/2/2022 θα κυλήσει με εναλλαγές περιόδων ηλιοφάνειας με κατά διαστήματα αυξημένες νεφώσεις. Μετά το μεσημέρι οι νεφώσεις θα πυκνώσουν πρόσκαιρα και ίσως βρέξει σε ορεινές περιοχές στα ανατολικά του νομού. Η θερμοκρασία το μεσημέρι της Κυριακής, σε αισθητή άνοδο συγκριτικά με σήμερα, θα αγγίξει στην πόλη τους 17°C, πιθανώς για λίγο και τους 18°C, και στα ορεινά τους 11°C.

Τη Δευτέρα συννεφιά αναμένεται στην Ήπειρο από νωρίς το πρωί της Δευτέρας ίσως βρέξει  κατά τόπους. Σταδιακά όμως και προς το απόγευμα οι νεφώσεις θα πυκνώσουν περισσότερο και θα βρέξει σε όλες τις περιοχές. Προς το βράδυ οι βροχές θα δυναμώσουν και θα εκδηλωθούν τοπικές καταιγίδες στις παράκτιες, κυρίως, περιοχές, ενώ χιονοπτώσεις θα σημειωθούν σε μεγάλα, αρχικά, υψόμετρα, άνω των 1300-1400 μέτρων.

Τα ξημερώματα της Τρίτης, θα έχουμε μεγάλη πτώση της θερμοκρασίας και δεν αποκλείεται να χιονίσει πρόσκαιρα μεν, πυκνά δε, σε περιοχές με πολύ χαμηλότερο υψόμετρο.

Η θερμοκρασία έως το απόγευμα θα έχει σημειώσει πτώση, συγκριτικά με την Κυριακή, στα επίπεδα των 14°C στα παραθαλάσσια, των 12°C-13°C στα πεδινά, των 9°C στα ημιορεινά και των 7°C στα ορεινά. Ωστόσο, εντυπωσιακή θα είναι η πτώση που θα σημειώσει από τις πρώτες βραδινές ώρες και μετέπειτα. Η υγρασία σε υψηλές τιμές.

Την Τρίτη ένα ψυχρό μέτωπο από τα βόρεια, εκτός της σημαντικής πτώσης της θερμοκρασίας, θα καταφέρει να δώσει πρόσκαιρες χιονοπτώσεις σε περιοχές της βόρειας, κεντρικής κι ανατολικής Ηπείρου με γενικά χαμηλό υψόμετρο.

Η Τετάρτη θα ξεκινήσει με λιακάδα, αλλά πολύ κρύο και παγετό σε ημιορεινές-ορεινές, αλλά και σε αρκετές πεδινές περιοχές Η θερμοκρασία σε μικρή άνοδο θα φτάσει το μεσημέρι τους 13°C σε πεδινές και παραλιακές περιοχές, τους 11°C σε ημιορεινές και τους 9°C σε ορεινές.